Maak je cv nu met de 2019 trends!

Wil je kans maken op een sollicitatiegesprek, moet je ervoor zorgen dat je cv opvalt. Gedurende de zoektocht naar personeel zijn de aandachtsbogen van recruiters en werkgevers het kortst. Soms duurt het maar zes seconden waarbij een recruiter de tijd neemt om te overwegen of je cv door gaat naar de volgende ronde. Daarom hieronder een aantal sollicitatietips om je cv op te bouwen.

  1. Contactgegevens

Het is belangrijk dat je je contactgegevens duidelijk zijn voor de recruiter. Zet hyperlinks in je cv zodat ze direct kunnen doorklikken naar je LinkedIn profiel of je e-mailadres. Hierdoor kunnen ze met een klik op de knop jouw sollicitatie beantwoorden.

  1. Springt je cv eruit?

Wil je solliciteren in een branche waarbij creativiteit een must is? Zorg dan dat je je onderscheid met het cv dat je laat zien. Een lichte aanpak in het design is overigens nooit verkeerd. Gebruik bijvoorbeeld een unieke kleur in plaats van overal zwart op wit je werkervaring neer te zetten. Het is wel van belang dat je een modern en leesbaar lettertype gebruikt, zoals Calibri of Cambria.  

  1. Voorbeeld cv

Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dat maakt niet uit. Op Google staan duizenden cv voorbeelden om inspiratie op te doen. Zo zijn er ook verschillende websites waarbij je een lay-out kan downloaden. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is invullen. Eenvoudiger kan niet toch?!

  1. Motivatie

Werkgevers en recruiters zijn tegenwoordig leggen met zoeken naar de geschikte kandidaat de nadruk op wat een kandidaat kan, dan wat hun passies of motivaties zijn. Het vermelden van een motivatie en je passies is heel Amerikaans. Nederlanders hebben altijd tijd tekort, en kijken hier over het algemeen niet naar. Zorg dat je alleen informatie communiceert waar een recruiter behoefte aan heeft.