Ben jij iemand die iedere zomer naar een waterpark gaat? Dan zal je waarschijnlijk graag een zwemparadijs in je achtertuin willen. Maar een zwemparadijs creëren doe je niet zomaar. Hierin gaat veel planning, geduld en kennis in. Leer daarom eerst meer over hoe je een zwemparadijs in je achtertuin creëert, voordat je aan de slag gaat! Gelukkig hoef je tegenwoordig geen bakken aan geld uit te geven om wat verkoeling te creëren voor de warme zomermaanden die er zeker weten zijn volgend jaar. Je kan namelijk een opblaaszwembad of opblaas jacuzzi aanschaffen die je gemakkelijk in de tuin kan opzetten. Maar is dit het zwemparadijs waar je van gedroomd hebt? Als je een grote tuin hebt is dat genoeg ruimte voor een zwemparadijs. In dit artikel vertellen we je voor een zwemparadijs nodig hebt.
Maak jezelf eerst nat voordat je het zwemparadijs betreedt
In waterparken en zwembaden is er een regel dat je jezelf eerst douchen voordat je het waterpark of zwembad betreedt. Daarom is een buitendouche de eerste stap tot jouw zwemparadijs in de achtertuin. Als je dit eenvoudig wilt doen dan kan je de buitendouche aansluiten op de tuinslang. Hierdoor kan je een buitendouche gemakkelijk neerzetten en met de aansluiting op de tuinslang wordt het gebruik ervan nog gemakkelijker. Maar om één tuinslang te gebruiken voor jouw zwemparadijs zal een grote uitdaging zijn. Niemand kan dan namelijk gebruik maken van andere waterpret als iemand gebruik wilt maken van de buitendouche. Dus om dit te omzeilen kan je er ook voor kiezen om een geïntegreerde watertank te plaatsen voor je buitendouche. Een groot voordeel aan een geïntegreerde watertank is dat deze met behulp van zonne energie het water in de tank verwarmt. Zo douche je lekker warm (al is dit niet nodig op warme dagen)! De beste optie is echter om het watersysteem van het huis uit te breiden naar de tuin. Vooral als je een zwemparadijs wilt maken is dit een ideale optie. De buitendouche kan hierop aangesloten worden en alle andere dergelijke waterpark dingen die je in je tuin wilt!
Wat mag er echt niet ontbreken in jouw zwemparadijs!
Wat natuurlijk echt niet kan ontbreken in jouw zwemparadijs is natuurlijk een polyester zwembad! Het zwembad hoeft natuurlijk niet van polyester te zijn, maar een polyester zwembad is zeker een upgrade van een opblaaszwembad. Deze zwembaden zijn veelal groter en dieper dan opblaaszwembaden. Maar wil je liever geen plastic zwembad en wil je een zwembad dat er het gehele jaar kan staan. Dan kan je kiezen voor een houten zwembad of inbouw zwembad. Alle zwembaden kan je in principe zelf maken, maar het beste resultaat zal door een professional neergezet worden. Er zijn genoeg aannemers die een opdracht als een zwembad willen aannemen, omdat niet veel mensen een zwembad laten plaatsen in hun tuin! Voor een zwembad heb je natuurlijk een wateraansluiting nodig. Een opblaaszwembad of polyester zwembad kan gevuld worden met een tuinslang. Maar voor een inbouw zwembad of houten zwembad is het veel beter om een standaard wateraansluiting te hebben.