Maak uw huis mooier met plinten en behang

De finishing touch van uw huis

U kent het vast wel. U heeft net de sleutel gekregen van uw nieuwe huis en loopt door de kamers. Toen u het de vorige keer zag, stonden er nog meubels in. Maar nu is het kaal en leeg. De vlekken op de muren vielen toen niet zo op. En ook de plinten leken nog in prima staat. Hoe anders ziet het er nu uit?

Woont u al wat langer in uw huis? Ook dan kan uw oog opeens op die saaie muur vallen met die versleten lage plinten. Gelukkig is dit simpel op te lossen!

Sfeer maken met behang

Het was een tijdje ‘uit de mode’ maar behang is weer helemaal terug van weggeweest. Niet zo gek ook, want het is een mooie en makkelijke manier om een ruimte in huis een heel andere uitstraling te geven. Houdt u van strepen, bloemen of stippeltjes? Wat u ook zoekt, behang is er in ontzettend veel kleuren en patronen.

Slopen is niet nodig

En als u dan toch bezig bent met die muur (of muren) zou het jammer zijn als u niet gelijk de plinten aan zou pakken. Want wees eerlijk, die muur wordt nóg mooier met een nieuwe plint. En het is niet eens nodig om de oude plinten eerst van de muur te halen. Deze kunt u gewoon laten zitten. Hoe dan? Door gebruik te maken van overzetplinten. Zoals de naam eigenlijk al zegt, deze plint zet je over de oude plint heen.

Geen snoertje meer te zien

Bij de overzetplinten, die soms ook renovatieplinten genoemd worden, is een uitsparing gemaakt aan de achterkant. U kunt daar dus gelijk uw snoeren of verlengkabel(s) achter wegwerken. Dat staat een stuk opgeruimder en het is ook nog fijner om schoon te houden. Montage van de overzetplinten gaat makkelijk en snel. Een goede lijm is voldoende.