Een slimme advocaat helpt bij uw ICT-conflict

Heeft u onlangs een ICT- conflict opgelopen? Omdat iemand inbreuk heeft gemaakt op uw werk, of omdat u dit (onbewust) bij een ander heeft gedaan? In beide gevallen is het raadzaam het conflict zo snel mogelijk op te lossen. Hoe je dit aanpakt? Dat hangt af van verschillende factoren. Heb je zelf weinig of geen kennis in huis met betrekking tot conflicten en het oplossen ervan? Schakel dan zo snel mogelijk de hulp in van een gespecialiseerde advocaat. Een ICT advocaat kan je bijvoorbeeld goed helpen met het oplossen van het conflict. Voorkom dat het uit de hand loopt en ga er niet zelf mee aan de slag. Je loopt dan namelijk het risico dat het conflict verergerd en dan ben je nog verder van huis.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Allereerst is het belangrijk dat de advocaat precies weet wat er aan de hand is. Waarvan word je beschuldigd, of waar beschuldig jij een ander van. Treed in detail en vertel liever te veel dan te weinig. Hoe meer informatie je deelt, hoe beter men kan inschatten wie er in de situatie fout ziet, en hoe dit kan worden opgelost. Hierbij geldt ook: hoe eerder je aan de bel trekt hoe beter. Van uitstel komt afstel en dat is ook niet wat je wilt bereiken.

Wie schakel ik in?

Net werd al kort benoemd dat het aan te raden is om de hulp in te schakelen van een gespecialiseerde advocaat zoals bijvoorbeeld een ICT specialist. Weet je niet zeker waartoe jouw conflict behoort en weet je niet zeker onder welk rechtsgebied dit valt? Dan is het een stuk lastiger om een geschikte advocaat te vinden. Neem dan contact op met een advocatenkantoor die erg breed inzetbaar is en vraag om passend advies op maat.