Zo verlaag jij jouw (zakelijke) telefoonrekening

Door de komst van smartphones, is mobiel bellen door de jaren heen een stuk duurder geworden. Wanneer jij naast jouw privé mobiel, ook nog een zakelijke telefoon hebt, ben je maandelijks minimaal twee keer zo veel kwijt aan de telefoonkosten. En dat kan natuurlijk beter! Stop met het betalen van dure mobiele abonnementen en kies voor een sim only of een sim only abonnement. Ben jij benieuwd wat dit exact inhoudt en wat de voordelen van een sim only zijn? Lees dan snel verder!

Wat is een sim only?

Met een sim only, kies jij ervoor om alleen een simkaart aan te schaffen en neemt daarbij geen los toestel. Hierdoor heb je geen kosten meer voor een toestel dat afbetaald moet worden, maar stop jij de simkaart in een toestel naar keuze.

De verschillende soorten sim only

Sim only kan op verschillende manieren werken, omdat er verschillende soorten sim only’s op de markt zijn. Dit hangt af van de provider die je hebt gekozen voor een sim only. Je hebt namelijk een sim only, waarvan het beltegoed opgewaardeerd moet worden of je kiest voor een sim only abonnement.

Wat is een sim only abonnement?

Met een sim only abonnement, hoef jij niet de simkaart op te waarderen, maar maak jij gebruik van vaste data per maand. Dit kun jij helemaal zelf van te voren bepalen. Het is dan verstandig om op jouw huidige telefoonrekeningen te kijken, hoeveel jij gemiddeld verbruikt aan bellen, SMS’en en internet.

Waar moet je op letten bij een sim only abonnement?

Bij een sim only abonnement moet je inzichtelijk hebben, wat jij maandelijks verbruikt. Wanneer jij weinig belt en meer gebruik maakt van het internet, dan heb je aan 200 of 300 belminuten voldoende. De prijs van belminuten verschilt per provider.

Wanneer jij meer belt en weinig gebruik maakt van het internet, dan heb je aan 500MB tot 1000MB voldoende. Grote internetgebruikers doen er verstandig aan om een internetbundel van minimaal 2500MB af te sluiten.

Wat is de beste sim only?

Wat de beste sim only keuze is, hangt af van de persoonlijke wensen en wat de voorwaarden zijn van de provider. Het is raadzaam om verschillende sim only providers te vergelijken, met behulp van een online tool.

Sim only (abonnementen) vergelijken

Door middel van een online tool, kun jij eventueel van tevoren jouw voorkeuren al doorvoeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kosten en het verbruik. Vervolgens krijg jij een overzicht te zien van alle mogelijke providers. Hierin is zichtbaar wat de prijzen zijn van losse simkaarten of van de sim only abonnementen en zie jij ook welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. Op deze manier kun jij gemakkelijker een keuze maken.

Een sim only (abonnement) afsluiten

Wanneer jij gebruik hebt gemaakt van de online vergelijkingstool, heb je binnen diezelfde tool ook de optie de losse simkaart te kopen of om een sim only abonnement af te sluiten. Heb jij momenteel nog een telefoonabonnement lopen? Dan kun jij gebruik maken van de overstapservice. De nieuwe provider zorgt er dan voor dat jouw  huidige abonnement wordt opgezegd en je telefoonnummer behouden blijft.