Een winter BBQ in je blokhut, 3 heerlijke recepten!

Bij een barbecue denken veel mensen meteen aan heerlijk warm weer in de zomer, met een lekker stukje vlees en een koud wijntje of een biertje. Het is echter erg gezellig om in je blokhut een winterbarbecue te organiseren.

Bij een winterbarbecue is het belangrijk dat u een aantal dingen goed voor elkaar heeft om de gezelligheid optimaal te maken. Denk hierbij aan een vuurkorf, sfeerverlichting, muziek en natuurlijk de bbq. Daarnaast is het belangrijk dat u zich warm aankleed en lekker geniet van een heerlijke bbq met veel gezelligheid. Hieronder vindt u een aantal heerlijke recepten voor uw winterbarbecue.

Mexicaanse kip spiesjes (6 personen)


Ingrediënten
350 gr kipfilet
Theelepel cayennepeper
Theelepel komijm
Theelepel paprikapoeder
Peper en zout
6 mini mais
1 paprika

Hoe maak je dit?
Snijd de kip in stukjes en marineer hem goed met cayennepeper, komijm, paprikapoeder, peper en zout. Snijd de paprika in stukken en de mais doormidden, vervolgens rijgt u de mais, paprika en kip aan de spies. Bak ze heerlijk onder uw blokhut op de BBQ.  Serveer de kipspiesjes met een salsa saus of een advocado saus.

Amerikaanse hamburger (4 personen)


Ingrediënten
500 gr rundergehakt
4 hamburger broodjes
1 ei
Paneermeel
1 rode uit in stukjes
Handje sla
Halve eetlepel worcestersaus
4 plakken cheddar kaas
4 plakken bacon
8 plakjes augurk

Hoe maak je dit?
Bak de bacon in de pan en laat het vet uitlekken. Doe in een kom het gehakt, een ei en genoeg paneermeel, meng dit allemaal door elkaar. Voeg de rode uit, peper, zout en worcestersaus toe. Maak er vervolgens vier mooie burgers van. Bak de hamburgers tot dat ze gaar zijn. Snijd de broodjes door midden en verdeel een handje sla over een broodje. Doe dit bij alle broodjes. Leg de burger erop en daarop een plakje cheddar kaas, dan smelt de kaas lekker. Als laatste doe je er nog een plakje bacon, rode ui en plakjes augurk op. En eetsmakelijk!

Visspies (6 personen)


Ingrediënten
250 gr kabeljauw
12 Cherrytomaatjes
2 citroenen
Peter en zout

Hoe maak je dit?
Snijd de vis in stukken. Snijd de citroen in schijfjes, besproei de vis met de citroen en doe vervolgens peper en zou op de vis. Rijg de vis, citroen en cherrytomaatjes aan de satéprikkers. Smeer de bbq plaat in met olie en bak de spiesjes ongeveer 4 tot 5 minuten gaar.

Lijkt het u heel erg leuk om een winter bbq te organiseren in uw blokhut, maar u heeft nog geen blokhut? Op de website www.lugarde.nl hebben ze een breed assortiment aan blokhutten, tuinhuizen, veranda’s etc.