Werktassen: welke tas is geschikt voor mij?

Werktassen bestaan in allerlei vormen, dus soms is het nogal lastig kiezen! Wat geschikt is voor jou, hangt af van je persoonlijke smaak en wat je allemaal mee wilt nemen naar je werk. Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een nieuwe werktas? In dit artikel geven we een aantal tips!

Wat voor soort werktas?

Een rugzak is bijvoorbeeld erg geschikt als werktas als je veel naar je werk moet fietsen. Een rugtas zit namelijk veilig en stevig op je rug, dus daar zul je geen last van hebben tijdens het fietsen. Toch worden rugtassen soms niet formeel genoeg gevonden op de werkvloer, dus dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld een schoudertas of aktetas. Dit soort werktassen draag je aan de hand of om je schouders en dat ziet er meteen een stuk chiquer uit.

 

Wel of geen laptopvak?

Heb jij een laptop mee naar je werk? Dan is een werktas met laptopvak wel zo handig. Het is namelijk niet zo goed als je je dure laptop zomaar in je tas stopt zonder enige bescherming, want dan is de kans groter dat de laptop beschadigd raakt! Toch is een werktas met laptopvak geen vereiste, want als alternatief kun je ook een (dunne) laptophoes kopen en deze om je laptop doen en vervolgens in je normale werktas zonder speciaal laptopvak stoppen. Let er in ieder geval wel op dat je werktas groot genoeg is om je laptop in te doen, want het zou natuurlijk stom zijn als je werktas te klein is!