Website laten maken of zelf maken?

Een website is een belangrijk ding voor elke onderneming. Op het moment dat deze goed is opgezet en wordt onderhouden zal dit een visite kaart zijn voor uw onderneming en ook zeker een goede tool om geld mee te verdienen. In dit artikel ga ik wat voor en nadelen op een rijtje zetten van waarom u wel of niet zelf de website moet bouwen of laten bouwen.

Site laten maken

Een site laten maken door een professioneel bedrijf die veel verstand ervan heeft klinkt op voorhand natuurlijk een stuk interessanter dan zelf het doen. Het probleem is alleen dat het heel erg duur kan zijn om een perfecte website te ontwikkelen. Ook kost het veel tijd om het te onderhouden, goed te onderhouden op het gebied van online marketing en natuurlijk de resultaten te bekijken en dit dan ook te evalueren.

Als u zelf de website bouwt weet u precies hoe alles in elkaar zit en waar alles geplaatst is. Het zal kwalitatief minder hoog zijn maar ook minder complex. Onthoud ook dat als u als startend ondernemer vaak ook niet heel veel geld over om dit te besteden aan een goede website. Het ligt er natuurlijk ook volledig aan wat voor onderneming u heeft. Als u een webshop heeft dan is het natuurlijk wel min of meer verplicht om een hele goede site te ontwikkelen.

Bij een informatieve site waar u uw producten alleen op laat zien in plaats van verkoopt, is het natuurlijk beter om niet te veel geld uit te geven aan de website maar juist meer aan belangrijke zaken zoals productontwikkeling, leveringsmogelijkheden en andere bedrijfsonderwerpen waar u zelf meer aan heeft.

Het grote voordeel van een goed webdesign is dat het altijd aansluit bij uw bedrijf past en ook kenmerkend is voor uw onderneming. Het zal dan altijd erbij passen. De overweging die u dan zal moeten maken is of het u waard is. Ik zou u adviseren dat u goed in gesprek gaat met uw onderneming en medewerkers en in dat gesprek waar u uw doelen en wensen bespreekt voor uw website.

Naast uw website zijn er natuurlijk nog veel meer dingen waar u uw bedrijf kan representeren. Als u een kantoor heeft waar er dagelijks mensen werken en u ook klanten ontvangt kunt u dit kantoor zo indelen, laten zien wat u wilt als bedrijf met uw interieur en keuze van kleurencombinatie. Ook uw visitekaartjes kunnen laten zien wat u wilt dit door de kwaliteit, kleurenkeuze en visualisatie van het kaartje.

Bedenk dus goed of het u waard is om een goede website te hebben, uw bedrijf goed te representeren en hoeveel u dit mag kosten. Ga goed in gesprek en bekijk desnoods op internet wat de opties zijn. Er zijn veel bedrijven die u hier bij kunnen helpen en natuurlijk zijn er ook genoeg mensen in uw omgeving die hier wellicht wat meer ervaring en kennis over hebben.