Wat is letselschade?

Wanneer je een verkeersongeluk hebt meegemaakt, kun je hier letselschade aan over houden. Het is een breed begrip, je moet hierbij denken aan lichamelijke klachten. Het kan van alles zijn en ook in verschillende mate qua heftigheid. Naast lichamelijke klachten kunnen er ook psychische klachten optreden. Letselschade moet je goed verzekerd hebben, het zijn vaak hoge kosten, waarvoor je niet zelf wilt opdraaien als je hier geen schuld aan hebt.

Hulp bij schade

Als je letselschade hebt overgehouden en je wilt dit verder goed afhandelen met verzekeringen, kun je een bureau inschakelen. Ze gaan kijken naar de situatie en ze brengen helder in kaart over hoe het ongeluk gebeurde. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk medische hulp gaat zoeken, als er sprake is van letselschade. Zorg dat je goed geholpen kunt worden en dat er ook serieus naar gekeken wordt. Laat ook alles schriftelijk vastleggen, zodat je ook deze afspraken kunt aantonen. Je moet zo veel mogelijk bewijs verzamelen. Vul het schadeformulier ook zo volledig mogelijk in. Het is belangrijk dat zowel jij als de tegenpartij dit formulier goed invult. Je moet hierbij geen aspecten vergeten, omdat er naar wordt gekeken. Maak ook foto’s van de plaats van het ongeluk. Zo kun je met zekerheid aantonen hoe het precies af heeft gespeelt en wat er aan over bleef. Bewaar ook alle bonnetjes en rekeningen. Het is handig om dit vast te leggen, zodat je altijd bewijs hebt, dat je bepaalde dingen hebt gedaan of hebt moeten betalen. Het doel is dan ook om zoveel mogelijk vergoed te krijgen. De aansprakelijkheid is afhankelijk van de betrokken voertuigen, gemaakte verkeersfouten en de ernst van het letsel. Een fietser of voetganger die een ongeluk heeft gehad met een motorvoertuig, krijgt vrijwel altijd alle schade vergoed. Deze groep is het meest kwetsbaar in het verkeer.

Ben je opzoek naar een professioneel bureau voor letselschade? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website https://www.aanrijdingletsel.nl/