Wat ga jij doen in je tussenjaar? 

Een tussenjaar kan je hebben door verschillende redenen, dat is voor iedereen anders. ook vult iedereen zijn tussenjaar anders in, er zijn veel verschillende dingen die je kun doen en dat gaan we in deze blog doornemen. 

Werken

Nu met corona is dit een populaire opties geworden onder jongeren. Veel jongeren die een tussenjaar hebben genomen hadden misschien niet helemaal rekening gehouden dat er een virus wereldwijd uit zou breken en wilde misschien wel gaan reizen. Dat is nu erg lastig en daarom zijn er veel jongeren gaan werken. Veel bedrijven zoeken ook jongeren die een tussenjaar hebben en bij hun willen komen werken. Ook is het handig om als je later wilt gaan reizen of als je na dit jaar nog een tussenjaar neemt alvast een spaarpotje te hebben. 

Reizen

Veel jongeren die dromen er al lang van om een mooie reis te maken. Nu wordt dat met corona een beetje lastig. Maar dromen kan altijd, nu kun je ook alvast een plan maken om later te gaan reizen, bijvoorbeeld met welke landen je wilt bezoeken en welke bezienswaardigheden je wilt zien. Ook kun je vast sparen voor als iedereen weer mag reizen, dan weet je zeker dat je gelijk weg kunt gaan zodra het weer mag. 

reizen

Taalcursus 

Er zijn veel bedrijven die taalcursussen aanbieden en dan is het bijzonder taalcursussen in het buitenland. Dat zijn organisaties die pakketten aanbieden waarmee je bij hen een taalcursus kan doen en tegelijkertijd in het buitenland bent. Nu met corona is dit nog steeds mogelijk. Je kan bijna elke bestemming ter wereld bedenken om een cursus te volgen. 

Tussenjaar Test

Mocht je komend jaar een tussenjaar willen doen maar weet je nog niet precies wat je in het tussenjaar wil en kan gaan doen, kan je een tussenjaar test doen. Het zijn een paar vragen die je moet beantwoorden, aan de hand daarvan maken ze opties voor wat jij kan gaan doen. Op internet kun je een tussenjaar test vinden als je gewoon tussenjaar test opzoekt. Het is erg aan te raden omdat te doen als je nog niet precies weet wat je wilt.

Conclusie 

Een tussenjaar kan erg leuk zijn als je weet wat je in dat tussenjaar wilt gaan doen, als je dit nog niet weet kan het even lastig zijn. Daarom is het aan te raden om dan een tussenjaar test te gaan doen. Met die test kom je er namelijk achter waar je aan toe bent en welke opties er zijn. Wat zou jij in een tussenjaar doen?