Virtual reality workshop voor een virtual tour door huizen

Als makelaar werk je met visuele middelen, hoe nauwkeuriger je een woning kunt laten zien hoe groter de kans dat een klant daadwerkelijk tot aankoop of huren overgaat. Helaas kun je niet altijd een bezichtiging op locatie plannen. Bijvoorbeeld voor expats die in een ander land wonen, of voor huizen die alleen nog maar als bouwtekening bestaan.

Met een virtual 360 tour kun je iedere locatie op een realistische wijze laten zien, op kantoor of bij de klanten thuis. Je kunt hiervoor een VR app ontwikkelaar inschakelen, om met de ontwikkeling van dit soort rondleidingen aan de slag te gaan is het wel aan te raden met een virtual reality workshop te starten. Wat er mogelijk is met een virtual tour door huizen, en hoe je de app ontwikkeling een kickstart kunt geven met een VR workshop lees je op deze pagina.

Virtual tour huizen laten zien

Bij een virtual 360 tour kan de gebruiker geheel in de rondte kijken. Deze beelden kunnen met een speciale camera opgenomen worden, het is ook mogelijk om met 3D beelden te werken. Er zijn al diverse online tour editors beschikbaar om snel een virtuele rondleiding te maken. In samenwerking met een VR app ontwikkelaar kun je maatwerk applicaties bouwen. Denk aan een virtual tour door huizen waarbij de keuken en de kleurstelling al volledig naar specificaties van de klant ingericht zijn of dynamisch aangepast kunnen worden. Dit soort maatwerk presentaties kan de conversie aanzienlijk verhogen. Naast verkoop en verhuur kun je klanten ook tijdens een bouwproject op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Houd er rekening mee dat sommige applicaties direct met iedere computer of smartphone werken, voor maatwerk applicaties is het mogelijk dat er speciale hardware vereist is. Dit soort toepassingen zijn dan specifiek bedoeld voor live presentaties, en niet voor VR tours op afstand.

Virtual reality workshop organiseren

Neem een voorsprong op de concurrentie en laat een virtual workshop organiseren. In een VR workshop kun je doelgericht de voornaamste onderwerpen behandelen die aan bod komen bij het ontwikkelen van VR tours die echt rendement opleveren. Bekijk de verschillende mogelijkheden, test ze uit in de praktijk en bepaal welke oplossing het beste aansluit bij de doelstelling van het bedrijf. Naast de software kan tijdens een virtual reality workshopook gebruik worden gemaakt van diverse VR brillen om zo de verschillende methodes naast elkaar te testen. Een virtual 360 tour via een Google Cardboard is een compleet andere ervaring dan via een Virtual Reality headset die gekoppeld wordt aan een krachtige PC.

Vind een VR app ontwikkelaar voor een virtual 360 tour

Wanneer je als organisatie de basisprincipes van virtual reality begrijpt kun je een VR app ontwikkelaar benaderen. Hoewel je als klant niet de naad van de kous hoeft te weten, is het wel handig wanneer je ongeveer weet wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van VR tours voor zakelijke toepassingen. De developer zal uiteindelijk het beste resultaat willen leveren, daarvoor is wel sturing nodig. Middels een duidelijke communicatie tussen opdrachtgever en uitvoerende partij kun je niet alleen sneller maar ook tegen lagere kosten tot een goed resultaat komen. Bepaal daarom alvorens een VR app ontwikkelaar te benaderen als eerste het doel dat je wilt bereiken zonder grenzen te stellen. Hoe duidelijker het doel wordt omschreven, hoe beter de developer het project kan realiseren.