Verantwoorde tussendoortjes

Steeds meer mensen houden zich bezig met een gezonde lifestyle. Ikzelf houd heel erg van bakken en maak dan ook regelmatig een lekker, maar verantwoord, tussendoortje. Zodat ik er én van geniet en niet meteen ongezond bezig ben.

Mueslireep met appel

Wat heb je nodig? 1 theelepel olijfolie, 1 appel, 100 gram bruine basterdsuiker, 50 gram roomboter, 2 eetlepels appelstroop, 150 gram ongezoete muesli, snuf zout, 50 gram cornflakes.

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de bakvorm in met boter of olijfolie. Schil vervolgens de appel en snij deze, nadat je het klokhuis hebt verwijderd, in schijfjes. Pak een steelpan en meng de suiker met boter en appelstroop. Roer dit regelmatig door. Bewaar 4 eetlepels van dit mengsel in een apart bakje. Roer de muesli door dit mengsel en vul vervolgens de bakvorm hiermee. Verdeel de appelschijfjes over het mengel in de bakvorm. Meng de cornflakes met het overgebleven mengsel en verdeel dit weer over de appels. Bak het 20 minuten in de oven en snij, na afkoelen, het mengsel in repen. Heb je geen bakvorm? Neem dan een kijkje op Sola. Hier is een groot assortiment te vinden aan bakbenodigdheden.

Gezonde wafels met pindakaas

Mix de bananen, eieren, pindakaas en melk in een keukenmachine. Doe hier vervolgens het speltmeel en bakpoeder erdoorheen. Mix dit nog kort even mee. Verhit het wafelijzer en smeer het in met een beetje boter of olijfolie. Schep het beslag uit de keukenmachine in het wafelijzer en bak deze ongeveer 4 minuten goud bruin. Maak het nog extra lekker met wat warme pindakaas en stukjes banaan. Heb je geen keukenmachine? Dan kan je met een vork de banaan handmatig fijn prakken en de ingrediënten met een mixer of garde mixen.

Smoothie

Smoothies zijn erg gemakkelijk te maken. Gooi je favoriete groentes en fruit in een blender en voordat je het weet heb je een heerlijke gezonde smoothie. Heb je geen inspiratie? Hier een lekkere suggestie:

Ingrediënten:

  • 1 kleine of 1/2 grote mango (175 g)
  • 1/3 avocado
  • 1 hand (50 g) verse spinazie
  • 10 muntblaadjes
  • 1 el honing
  • 200 ml water