Val op bij bedrijven via een vacaturesite

Het lijkt allemaal zo eenvoudig: solliciteren via een vacaturesite. Toch kan dit soms lastig zijn. Er zijn veel mensen die reageren op een bepaalde functie, waardoor je afwijzing na afwijzing krijgt. Echter kun je er wel voor zorgen dat je opvalt tussen al deze sollicitaties. Je moet het alleen goed aanpakken en bij de juiste website terecht komen. Een van de websites waar je naar kunt gaan kijken is Jobcatcher. Zodra je jezelf hebt aangemeld bij de website kun je gelijk aan de slag door jouw kwaliteiten kenbaar te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat jij de beste sollicitant bent?

 

De beste sollicitatie bij een vacaturesite

Bij een vacaturesite komen soms honderden reacties binnen op een vacature. Een bedrijf doet er namelijk alles aan om de functie zo aantrekkelijk mogelijk te laten klinken en er zijn veel mensen per dag op zoek naar een nieuwe functie. Het is daarom jouw taak om zo goed mogelijk op te vallen. Dit lijkt makkelijker dan het lijkt. Jouw kwaliteiten moeten immers boven die van een ander uitsteken. Tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat je in jouw sollicitaties dicht bij jezelf blijft. Je hebt er immers niets aan om je anders voor te doen, omdat het bedrijf hier toch wel achter gaat komen.

 

Het invullen van jouw CV

Het begint daarom allemaal bij jouw CV. Een vacaturesite geeft jou de mogelijkheid om alles handmatig in te vullen, maar je kunt ook een bestand uploaden met jouw CV. Vooral bij de laatste optie kun je opvallen. Ben je bijvoorbeeld een grafisch vormgever die op zoek is naar meer opdrachten, dan is het een goede keuze om jouw CV helemaal zelf op te maken met een van de programma’s. Je zorgt er zo direct voor dat jouw eerste kwaliteiten al naar voren komen. Ben je hier juist niet goed in, dan is de handmatige optie wellicht verstandiger.

 

Een goede motivatiebrief schrijven

Als je een interessante vacature hebt gevonden op de vacaturesite moet de motivatiebrief opgesteld worden. Deze motivatiebrief is voor veel mensen lastig. Want waar begin je? Het is van belang dat je voornamelijk jouw positieve punten naar voren laat komen. Dit kun je doen aan de hand van de vacature. Hier staat immers in waar je aan moet voldoen. Daarbij kun je wel aangeven wat jouw minder goede punten zijn, waar je graag aan zou werken wanneer je werkzaam bent binnen het bedrijf. Leergierigheid doet het immers ook altijd goed.

 

Doorzetten voor de nieuwe functie

Welke functie je ook wilt vervullen via een vacaturesite, het blijft belangrijk dat je jezelf weet te onderscheiden. De motivatiebrief en jouw CV zijn hierbij de belangrijkste. Daarbij is het belangrijk dat je nooit opgeeft. Je gaat ongetwijfeld meerdere berichten ontvangen waarin je niet door bent naar de volgende ronde van de procedure. Echter zit er ook echt een baan voor jou tussen waar je wel voor uitgenodigd wordt. Doorzettingsvermogen is daarom een belangrijk onderdeel van het solliciteren en het zal zeker beloond worden.

Vind de ICT vacature die bij jou past via Jobcatcher.