Vakantiewerk vinden in een grote stad doe je zo!

Het is bijna kerstvakantie en dat betekent twee hele weken vrij van school! Superfijn om eens niet naar de les te hoeven maar het is eveneens een mooie gelegenheid om wat bij te verdienen. Nou hoef je natuurlijk ook weer niet de hele vakantie dag in dag uit te werken maar een paar dagen per week zou wel fijn zijn. Nu blijft de vraag: ‘’Waar vind je zo’n flexibele baan en dus vakantiewerk?’’ Zeker in een grote stad is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen. Wij helpen je daarbij in dit artikel.

Netwerk

Om te beginnen kun je eens rondvragen in je vriendenkring waar zij werken en of dat leuk is. Werk blijft natuurlijk werk maar het is fijn als je alvast iemand kent en je kan vragen hoe het eraan toegaat op de werkvloer voordat je er solliciteert. Soms staan er in vacatures namelijk verkooppraatjes over hoe leuk een baan wel niet is maar valt het behoorlijk tegen als je er eenmaal werkt. Door je vrienden te vragen wat zij vinden krijg je een eerlijk antwoord.

Een ander voordeel van solliciteren via je netwerk is dat je vriend een goed woordje voor je kan doen bij zijn baas. Op die manier maak je meer kans om aangenomen te worden.

Uitzendbureau

Veel jongeren denken dat uitzendbureaus alleen voor mensen zijn die een fulltimebaan zoeken, maar dat is helemaal niet het geval. Als je bijvoorbeeld in Tilburg woont is een uitzendbureau in Tilburg op de hoogte van alle banen die er in beschikbaar zijn in de regio dus ook voor een bijbaan in Tilburg of vakantiewerk in Tilburg.

Een uitzendbureau gaat een gesprek met je aan over jouw kwaliteiten en interesses. Je kan hier eveneens aangeven hoeveel uur je per week wil werken en welke dagen jouw voorkeur hebben. Vervolgens bekijken ze het baanaanbod dat daarop aansluit en helpen ze je met de sollicitatie.

Online uitzendbureau

Als je bijvoorbeeld in een studentenkamer woont in Amsterdam maar je ouders in Tilburg wonen, heb je doordeweeks geen tijd om naar een uitzendbureau in Tilburg te gaan. Een online uitzendbureau biedt op zo’n moment uitkomst. Je kan op verschillende platformen terecht voor het banenaanbod in jouw interessegebied. Je kan aangeven hoeveel dagen je wil werken en welke dagen en ook in welke branche je wil werken. Zo kun je zelf op onderzoek uit wanneer het jou uitkomt. Daarnaast hoef je namelijk geen rekening te houden met de openingstijden van een fysiek uitzendbureau. Je kan op het moment dat jij wil inloggen en het aanbod bekijken. Best fijn als je de hele dag college hebt.

Wat past bij jou?

Er is nu een paar keer het woord ‘interesse’ gevallen. Maar hoe weet je nou waar jouw interesse ligt? Geen zorgen wij helpen je een stukje op weg. Er zijn namelijk een paar bijbanen die veelal beschikbaar zijn voor jongeren die in een grote stad wonen.

  • Werken in de horeca is altijd mogelijk voor jongeren. Je kan bijvoorbeeld in een bar, club of bij een restaurant werken. Een kwaliteit die je zeker nodig hebt bij deze baan is stressbestendigheid. Werken in de horeca is ontzettend hectisch omdat je vaak in een korte periode veel klanten moet bedienen. Dat moet dus wel bij je passen.
  • Vakantiewerk als bezorger is eveneens een optie. Als je bijvoorbeeld pizza’s gaat bezorgen is het verstandig om optimistisch te blijven. Soms zijn mensen namelijk onaardig, of het kan flink gaan regenen. Jij bent het enige contact tussen de klant en het bedrijf dus het is van groot belang dat je een goede indruk achterlaat en daarnaast levert het je meer fooi op, wat altijd welkom is.

Al met al moet het als student dus zeker lukken om vakantiewerk in een grote stad als bijvoorbeeld Tilburg te vinden met deze kennis.