Stijging auto-ongelukken door smartphonegebruik

Je herkent het wel, op je mobiel tijdens het rijden. Nog even snel reageren op een berichtje, terwijl je eigenlijk drukt bezig bent met rijden. Het is gebleken dat de laatste jaren, steeds vaker auto-ongelukken worden veroorzaakt door smartphonegebruik tijdens het rijden. In dit artikel bespreek ik dit onderwerp.

Gevaar

In de tijd van nu is de smartphone niet meer weg te denken en veel mensen kunnen zich niet mee zonder voorstellen. Het is ongelofelijk om te zien hoeveel impact een toestel op je leven kan hebben en daarmee zelfs andere levens kan verwoesten. Bedenk je goed dat door even niet alert te zijn tijdens het rijden, maar toch nog even een berichtje sturen, cruciaal kan zijn, tussen leven en dood. Je kan het je haast niet voorstellen. Als je tijdens het rijden op je mobiel zit, ben je niet geconcentreerd op de weg en daardoor ontstaan ongelukken. Het gaat vooral om het telefoneren tijdens het rijden. Het schijnt dat mensen er niet veel op uit doen, dat dit gevaarlijk is voor je rijgedrag. Vaak als mensen een ongeluk hebben gekregen met de auto, zetten ze niet in de schadeclaim, dat ze zaten te telefoneren of een berichtje zat te versturen. Het wordt vaak weggestopt en niet beschouwd als een probleem, terwijl het wel een serieus probleem is.

Verwachting

Naar verwachting zal dit aantal van auto-ongelukken steeds meer toenemen. De smartphone neemt het leven over en daardoor zijn mensen onoplettend. Het is zeer verstandig om jezelf te controleren op je gebruik, want voor je het weet ben jezelf aan de beurt en heb je spijt dat je dit niet hebt helpen voorkomen. Mensen doen er luchtig over en zien het probleem niet, wat lijdt tot vele discussies. De smartphone is niet meer weg te denken, maar dit betekend niet dat we niet moeten letten op de gevaren die het met zich mee kan brengen.

Voor meer informatie over letselschade voor auto-ongelukken, kan je terecht op https://www.juridischbureauletselschade.nl/aangereden-auto/