Slachtoffer? Whiplash schadevergoeding

Wanneer een persoon een whiplash heeft opgelopen door bijvoorbeeld een auto ongeluk dan komt een whiplash schadevergoeding goed van pas. Maar wat is nou een whiplash? En wat kunt u er als slachtoffer aan doen?

Een whiplash kan optreden na een ongeval of een heftige beweging met het hoofd. Tijdens deze heftige beweging maakt de nek een soort zweep beweging. Het kan op allerlei manieren gebeuren. Zowel voorwaarts, achterwaarts en zijwaarts met het hoofd. Bij een auto ongeval wil het vaak voorkomen dat een persoon een whiplash oploopt. Een whiplash schadevergoeding kan in zo’n geval erg van pas komen voor het slachtoffer. Echter is het niet makkelijk om whiplash schadevergoeding te krijgen. Dit komt doordat een whiplash niet te zien is op röntgenfoto’s. Een whiplash komt vanuit de zenuwen en deze schade is moeilijk vast te stellen. Doordat dit vaak niet hardgemaakt kan worden is de impact op het slachtoffer vaak groot.

Wat valt er te doen bij de diagnose whiplash?

Vaak is het van belang om direct na het ongeval hulp in te schakelen van een arts of specialist. Ook is het belangrijk om politie in te schakelen voor een onderzoek. Deze kunnen wellicht vaststellen dat de letselschade komt door het ongeval. Dit helpt ook in de zaak om whiplash schadevergoeding te verkrijgen.

De klachten die op kunnen treden bij een whiplash zijn pijnklachten zoals nekpijn tot uitstralende pijn naar de ledematen. Ook is het mogelijk dat u cognitieve klachten overhoudt aan het ongeval. Klachten zoals concentratieverlies, vergeetachtigheid of andere cognitieve klachten. Maar denk ook aan psychische klachten die op kunnen treden waardoor u minder prikkelbaar bent of gespannen. Voor vrijwel elke klacht is een andere behandeling nodig.

Hoe de klacht het beste behandeld kan worden is per klacht afhankelijk. Er is geen algemene tijd waarin een whiplash verholpen kan worden. De medische kosten kunnen snel oplopen, dus het is belangrijk om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Het verkrijgen van een whiplash schadevergoeding kan een tijd duren. Belangrijk is dus om zo snel mogelijk de tegenpartij aansprakelijk te stellen.