Scholierenwerk, wat kan ik allemaal doen?

Je zit nog op de middelbare school maar een extra zakcentje is zeker welkom. Logisch! Het is fijn als je zelf kleding kan kopen of ergens lekker kan lunchen met vrienden en vriendinnetjes, zonder je ouders te hoeven aankijken.

Jullie zijn de toekomst! Daar mag je hartstikke trots op zijn. Daarom zijn er genoeg vacatures voor scholieren. Zo kun je gaan zoeken naar een bijbaantje in jouw stad. Er zijn verschillende soorten bijbaantjes voor scholieren. Wij stellen een top 5 voor je op, met een uitleg van wat jij zou gaan kunnen doen. Een van de meest gekozen bijbaantjes voor scholieren is horeca werk. Zo kan je beginnen in de horeca vaak beginnen als afwasser. Eenmaal genoeg ervaring met de afwas kan je gemakkelijk doorgroeien naar de bediening. Met altijd een glimlach op je gezicht bedien je mensen en zorg je dat ze de dag van hun leven hebben.

Ben jij een echte shopper in hart en nieren? Dan ben je zeker weten geschikt om in een winkel te staan en mensen van goed advies te voorzien. Wat ook een populair bijbaantje is onder scholieren is werken in een callcenter. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld abonnementen van verschillende tijdschriften of kranten verkoopt. Je krijgt betaald per uur maar wanneer targets worden behaald krijg je bonussen! Bedenk je even hoeveel je daar mee kan gaan doen!

Als laatste werken veel scholieren als vakkenvuller in supermarkten. Je bent het aanspreekpunt voor klanten die zoeken naar hun boodschappen en je vult natuurlijk de vakken. Van chips tot cola gaat langs jouw handen en je zet het netjes neer in de schappen.

Weet je al wat voor een bijbaantje je gaat nemen? Er zijn genoeg bijbanen in jouw woonplaats!