Re-integratiebureau in Amsterdam

Ben jij opzoek naar de mogelijkheden voor een re-integratiebureau in Amsterdam? Het komt wel eens voor dat je langere tijd uit de professionele roulatie bent geweest. Dit kan bijvoorbeeld komen door een ongeval of ziekte. Vaak kom je in aanmerking voor re-integratie als je een jaar lang een ZW, WIA, Wajong of WAO-uitkering hebt ontvangen. Vaak heb je een tijdje thuis gezeten en is het lastig om weer terug te keren naar de oude werkplek. De werkgever is echter wel verplicht om zijn uiterste best te doen om jou weer op je plek te krijgen. Re-integratiebureaus in Amsterdam helpen je om op de juiste manier weer terug te keren bij de werkgever.

Waarom Re-integratiebureau in Amsterdam

Arbeidsgeschikte werknemers die terug willen keren, krijgen de nodige hulp van een re-integratiebedrijf in Amsterdam. Of je een re-integratiebedrijf nodig hebt hangt af van het UWV. Zij bepalen of je de hulp nodig hebt. Het UWV betaald ook de kosten voor het re-integratiebureau. Wel mag je zelf kiezen welke bureau u gaat helpen met re-integreren. Je kan zelf aangeven of je behoefte hebt aan bepaalde trainingen, cursussen of extra scholing.

Re-integratiebureau in Amsterdam traject

Hoe lang het re-integratiebureau in Amsterdam bezig is met jouw re-integratie is lastig te zeggen. Gemiddeld duurt een re-integratie 6 tot 12 maanden, maar hoe lang het re-integreren precies duurt is afhankelijk per persoon. Daar gaan vragen aan vooraf als: Hoelang is de persoon uit de running geweest, Waar is de persoon nu toe in staat en wat wil de persoon. Het re-integratieproces is ook verschillend per persoon. Bij de ene persoon is meer begeleiding nodig dan bij de andere persoon.

Proces Re-integratiebureau in Amsterdam

In het begin traject van re-integratiebureaus in Amsterdam zijn er vooral beroepskeuzetesten, cursussen, sollicitatietraining en andere scholing in die trant. Dit noemen we re-integratie 1e spoor. Bij re-integratie 2e spoor wordt er gefocust op het beantwoorden van vacatures en het doen van open sollicitaties. Is het na de hulp van re-integratiebureaus in Amsterdam nog niet gelukt? Dan wordt er ook gekeken naar andere opties en sectoren.