Payroll uitbesteden steeds populairder onder bedrijven

Tegenwoordig laten steeds meer bedrijven payroll uitbesteden aan een gespecialiseerde partij. Dit betekent dat het personeel van het bedrijf niet in dienst is bij het bedrijf zelf maar bij het payroll bedrijf. Als het ware wordt hierbij het juridisch werkgeverschap overgedragen waarbij het payroll bedrijf alle arbeidsrechtelijke risico’s overneemt. Alle handelingen en verplichtingen die bij het dienstverband komen kijken zoals de arbeidsovereenkomst, loonbetalingen, verzekeringen, ontslagprocedures en de cao toepassingen worden verricht door het payroll bedrijf.

Payroll uitbesteden interessant voor jouw onderneming?

Payroll uitbesteden is voornamelijk interessant door de flexibiliteit, beperking van risico, voordeel en het gemak dat het met zich meebrengt. Doordat alle zaken omtrent personeelszaken wordt overgenomen door het payroll bedrijf kunt u zich als ondernemer weer focussen op uw kerntaken en kan u er tegelijkertijd voor zorgen dat alle personeelszaken door een echte professioneel worden geregeld.

Als zelfstandigen (zzp’er) payroll uitbesteden

Als zelfstandige ondernemer kan je ook kiezen voor het payroll uitbesteden. Dit betekent dat je er als ondernemer voor kiest om jezelf te laten uitbetalen door een payroll organisatie. Hierdoor loop je als ondernemer geen ondernemersrisico of last van administratie lasten. Hoewel je zelfstandig ondernemer bent ben je in feite in dienst van het payroll bedrijfdat als voordeel met zich meebrengt dat er aanspraak kan worden gedaan op een ziekteregeling en uitkering na het dienstverband.

Voordelen van payroll uitbesteden

Andere voordelen van het laten uitbesteden van payroll zijn:

  • Minder risico’s doordat het payroll bedrijf al jouw medewerkers in dienst neemt en daarmee alle arbeidsrechtelijke risico’s draagt.
  • Minder administratie doordat payroll specialisten al jouw personeelsadministratie overnemen.
  • Medewerkers profiteren van een CAO voor uitzendbureaus.
  • Personeel wordt door jou als ondernemer zelf geworven en begeleidt. Alle administratieve lasten liggen echter bij het payroll bedrijf.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om payroll uitbesteden aan een payroll bedrijf? Dan kan je vrijblijvend contact opnemen met Accord Payroll voor meer informatie. Dit kan door te mailen naar info@accord.nl of door te bellen naar 035 – 524 39 00.