Een oude woning omtoveren tot een gloednieuw stekkie

Voor een prikkie kun je een fantastische woning met een gigantische tuin kopen. Er is echter één probleem: van binnen ziet de woning er exact hetzelfde uit als het oubollige huisje van je oma. Niet echt aantrekkelijk dus.. de hele koop afblazen dan maar? Of de schouders eronder zetten en een goed verbouwingsplan maken? Mocht je de uitdaging aan gaan en de woning gaan verbouwen, dan hebben we de volgende tips voor je. Binnen korte tijd heb je een geweldig huis met een moderne look.

Een traprenovatie doet wonderen

Vaak hebben oudere woningen een ouderwetse trap met een vervaagde kleur en hier en daar sporen van slijtage. Ook komt het vaak voor dat de trap piept of kraakt als je eroverheen loopt. Niet echt prettig en tevens doet een oubollige trap afbreuk aan het vertrek van je woning. Gelukkig hoef je niet meteen te denken aan een het laten plaatsen van een splinternieuwe trap en kan het laten renoveren van de oude trap wonderen verrichten in huis. Bespreek met een adviseur wat uw wensen zijn en welke mogelijkheden een traprenovatie kan bieden. Specialisten maken vervolgens in korte tijd een prachtige, nieuwe trap geheel naar uw wens.

Frisse kleuren en geuren

Na de koop van het huis en het verwijderen van de meubels door de oude bewoner, is het tijd om de woning eens écht van dichtbij te bekijken. Koop een frisse kleur verf en schilder alle muren in een nieuw kleurtje. Geen lelijke vlekken, gaten en vervagingen meer, maar een geheel egale muur. Ben kritisch en geef als het nodig is de muur nog een extra laagje verf. Ook is het heerlijk om wat geurstokjes of geurverspreiders in huis op te hangen voor een nieuwe frisse geur in huis.

Nieuwe raamdecoratie naar uw wens

Weg met die stoffige oude bloemetjesgordijnen en zeg maar hallo tegen hippe raamdecoratie in uw woning! Wat dacht u bijvoorbeeld van speelse shutters of blinds voor uw ramen. Raamdecoratie speciaalzaken hebben een grote variatie aan mogelijkheden, zodat u de shutters geheel kunt afstemmen op uw woning. Wilt u een landelijke sfeer creëren in uw keuken? Ga dan voor houten lamellen voor uw ramen. Voor een industriële look kunt u vaak kiezen voor aluminium shutters. Speel met de shutters en bepaal zelf op welke manier de zonnestralen uw huis binnen schijnen. Weet u niet precies welke raamdecoratie het beste bij uw woning past? Vraag dan eens aan vrienden en familie hoe zij erover denken of neem een adviseur aan de hand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *