Online marketing begint bij een goede SEO strategie

Online marketing bestaat uit verschillende factoren, denk hierbij aan zoekmachine optimalisatie(SEO), zoekmachine adverteren (SEA), conversie optimalisatie, re-marketing en social media. Wij zijn van mening dat online marketing begint bij goede zoekmachine optimalisatie. Het internet en het gebruik daarvan verandert continu. In dit artikel lees je over de punten die vandaag de dag onmisbaar zijn voor een goede SEO strategie.

De gebruiker staat centraal

Zoekmachine optimalisatie draait tegenwoordig alleen nog maar om de gebruiker. Dit komt doordat het algoritme van Googlede kwaliteit van de content analyseert. Hoe beter de kwaliteit van de content die je plaatst, hoe hoger Google jouw website zal ranken. Daarom is het van groot belang dat de content geoptimaliseerd wordt voor zowel je bezoeker als voor Google. Een goede SEO consultant weet als geen ander hoe dit ingevuld moet worden.

Linkbuilding blijft belangrijk

Linkbuilding is al jaren niet weg te denken in een goede SEO strategie. Linkbuilding zorgt voor een autoritaire uitstraling naar Google. Wanneer jouw website veel autoriteit en populariteit heeft, zal Google dit belonen met een hogere ranking. Linkbuilding is in feite zorgen voor meerdere relevante links naar jouw website. Een link naar jouw website alleen is tegenwoordig niet meer genoeg. Ook hier analyseert Google de kwaliteit van de links. Linkbuilding is lastig om zelf uit te voeren en daarom wordt deze manier van zoekmachine optimalisatie vaak uitbesteedt.

Mobiel gebruikt stijgt nog steeds

Mobile first is geen nieuw begrip meer als het gaat om online marketing. Echter maakt dit het niet minder belangrijk. Het aantal internetgebruikers via de smartphone en tablets blijft toenemen en verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat 58% van het website verkeer afkomstig is van deze mobile devices. Wanneer je gaat Googelen op een mobile device, zal Google aangeven of de website geschikt is voor mobiel gebruik. Wanneer de website geschikt is zal Google dit ook belonen met een hogere ranking. Door dit uit te besteden aan een SEO consultant heb je hier geen zorgen meer over.

Voice search blijft opkomen

Google geeft aan dat tegenwoordig 20% van alle zoekopdrachten via voice search gebeurt. Ook dit heeft te maken met het stijgende gebruik van mobile devices. Voice search gaat veelal in de vorm van een vraag en daarom zijn long-tail keywords een stuk belangrijker geworden. Long-tail keywords zijn trefwoordzinnen met 3 of meer woorden. In tegenstelling tot short-tail keywords is er minder concurrentie op de long-tail keywords en zijn de bezoekers vaak van hogere kwaliteit. Om uit te zoeken welke long-tail keywords het beste bij jou passen, doe je er goed aan om een SEO consultant om advies te vragen.

Kom op positie ‘0’ in Google

Het afgelopen jaar is de populariteit van featured snippets enorm toegenomen en daardoor is ook de concurrentie heviger geworden. Een featured snippet is het zoekresultaat dat helemaal bovenaan de pagina komt, waarin het antwoord staat waar de gebruiker opzoek naar is. Deze positie wordt ook wel positie ‘0’ genoemd, omdat je zelfs boven de normale zoekresultaten komt. Om op deze positie te komen is het belangrijk dat je regelmatig een pagina toevoegt die antwoord geeft op een vraag. Deze vorm van content aanbieden is anders dan je misschien gewend bent, een SEO consultant kan je goed helpen om dit te bewerkstelligen.