Nummer 1 positie in Google

Wanneer je in Google zoekt op een product of dienst, zie je altijd verschillende bedrijven. Je hebt vaak veel keuze en bij elke concurrent verkopen ze misschien wel hetzelfde. Toch gaat je voorkeur uit naar een of meerdere winkels en zal je niet snel voor iets nieuws gaan kiezen. Klanten zijn er merktrouw en daarom is een nummer 1 positie in Google zeker niet onbelangrijk.

Relevantie

Je zult je misschien afvragen, waarom een nummer 1 positie zo belangrijk is? Het komt omdat wanneer je bovenaan staat, je meer wordt gevonden door mensen. Je hebt zo meer kans op naamsbekendheid en ook hebben kijkers sneller de neiging om op je site te klikken. Vaak ga je als zoeker niet helemaal naar de nummer 50 en bekijk je alleen de eerste pagina in Google. Een positie bovenaan is natuurlijk mooi, maar hoe kom je daar? Het heeft alles te maken met de betaalde en organische zoekresultaten. Google moet relevantie zien in je website en daardoor kom je ook bovenaan te staan. Wanneer je website niks doet aan marketing en dit ook niet verder op externe websites inzet, zal Google dit niet snel al positief ervaren. Het is dus belangrijk dat je zowel intern als extern veel in Google te zien bent. Je kan doormiddel van SEA en SEO veel relevantie halen uit je website.

Externe hulp

Vaak vinden bedrijven het lastig om zichzelf omhoog te werken in Google. Ze weten niet goed zo hoe aan de slag moeten en willen hier ook graag hulp bij. Een marketingbureau kan hier bedrijven goed meehelpen. Het wordt de laatste jaren ook steeds populairder. Ze helpen je bij marketingactiviteiten, zodat je website meer relevant wordt en zodat je niet ergens onderaan komt te staan. Ben je erg nieuwsgierig naar een digital marketing bureau? Bekijk dan voor meer informatie de website https://teamnijhuis.com/nl