Mogelijkheden met virtual reality

Tegenwoordig is Virtual Reality (VR) een aardig hot item geworden. De afgelopen jaren was het vooral toegankelijk in bedrijven, maar in de particuliere markt inmiddels ook. Bij VR draait het om impressies, interactie en inleving. Je hebt ook verschillende varianten bij Virtual Reality. Hieronder behandelen wij er een paar.

Soorten VR

Het is nu mogelijk om foto’s 360-graden te draaien. Een voorbeeld hiervan is in Google Maps. Je kunt hierbij je gehele omgeving bekijken. Je kunt zelf bepalen waar je naartoe wilt kijken. De foto’s worden hierbij gemaakt met een speciale camera. De beelden zijn erg realistisch. Niet alleen Google Maps heeft deze functie. Je kunt ook zelf met je mobiel foto’s maken, die je 360-graden kunt draaien. Het wordt ook veel gebruikt op sociale mediakanalen.

Je hebt ook een VR-bril. Hierbij word je doormiddel van een bril meegenomen in een wereld, waarbij je ook 360-graden om je heen kunt kijken. Je wordt hierbij afgesloten van alles om je heen. Je ziet alleen het scherm van de Virtual Reality bril. Er zijn ook varianten waarbij je je eigen smartphone kunt gebruiken. Je smartphone wordt dan het scherm. Je kunt hem in de bril klikken. Je komt in een omgeving die je ogen volledig afsluiten. Het lijkt alsof je in een andere wereld bent, die heel echt lijkt. Het beeld verandert mee als je links of rechts kijkt. Je hebt ook simulators, waarbij je gebruik maakt van VR. Hierbij kun je denken aan racespellen. Je komt dan wel in een simulator te zitten en je krijgt een bril op. Hierdoor denk je echt dat je in het spel zit. Het wordt zo precies mogelijk nagebootst. Naast racespellen zijn er ook nog vele andere mogelijkheden.

Het is ook mogelijk om Virtual Reality te huren voor bedrijfsfeesten, evenementen of een beursstand. Daar val je mee op en je biedt iets leuks aan de bezoeker!