Je merk laten deponeren op de juiste manier

De allereerste stap in de richting van een merkregistratie

Een merk laten deponeren is de allereerste officiële stap in de richting van een merkregistratie. Je merk wordt door een merkenbureau gedeponeerd bij het Benelux merkbureau indien kan worden volstaan met een merkregistratie in de Benelux. Bij het Europees merkenbureau zal het merkenbureau jouw merk deponeren als je een Uniemerk wenst. Voor het geval dat je een internationale merkregistratie wenst, dan zal er doorgaans worden gekozen om je merk te deponeren bij het WIPO (World Intellectual Property Office). Voor deze internationale merkregistratie wordt er een basisregistratie vereist, zoals een Benelux merkregistratie of een Europese merkregistratie.

Wat kan je als merk deponeren?

Als het door jou gekozen teken voldoende onderscheidend is, dan kan je bijna elk teken als merk registreren. Zo kan je woorden en logo’s als merk registreren, maar ook vormen, slogans, kleuren, klanken en geuren. Voor als deze manieren geldt wel dat het merk onderscheidend moet zijn. Een beschrijvend merk is dus niet toegestaan. Denk hierbij aan de naam: “volleybal”. Deze kan je niet als woordmerk laten registreren voor sport gerelateerde producten of diensten. Maar op het moment dat je een grafisch onderdeel aan een beschrijvende naam toevoegt, dan kan het merk opeens toch nog voor bescherming in aanmerking komen. Dit komt doordat het onderscheidende vermogen dan ligt in het grafische element. Dit staat ook wel bekend als een gecombineerd woordbeeldmerk.

Laat je merk deponeren door een merkenbureau

Wil je een merk deponeren? Dan kan je het beste de hulp inschakelen van een merkbureau. Een merkbureau heeft immers veel ervaring met het deponeren van verschillende merken. Daarnaast kunnen de mensen die werkzaam zijn bij het merkenbureau jou het beste adviseren om op de juiste manier jouw merk te deponeren. Daarnaast werkt het merkenbureau samen met een advocatenkantoor. Op het moment dat iemand anders misbruik maakt van jouw merk, dan kunnen deze advocaten jouw juridische belangen bijstaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *