Lotenboekjes in kleur bedrukt

In Nederland worden vele kleine loterijen gehouden, denk hierbij aan dorpsfeesten, sportverenigingen, winkeliersverenigingen, jubilea, etc. Veelal zijn dit kleine loterijen met 1000-5000 loten die voor een paar euro verkocht worden aan leden of klanten. Van de opbrengst worden mooie prijzen gekocht, de rest is een mooie bron van inkomsten voor de organisator, veelal gebruikt om bv. Een clubhuis op te knappen of een evenement te organiseren.

Lotenboekjes

Voordat de loterij van start kan gaan moeten genummerde loten besteld worden. Dit kan bij diverse drukkerijen in Nederland, niet alle drukkerijen kunnen echter voldoende variëren in afmetingen en hoeveelheid loten. Via de website loten-drukken.nl is echter alles mogelijk. Loten kunnen in alle afmetingen besteld worden, ook maten die niet op de website worden genoemd. Ook qua hoeveelheden is alles mogelijk, van 50 loten tot en met 20.000. En als laatste bepaalt u zelf wat voor opdruk er op de loten komt te staan, tekst, logo, een of twee nummers, wat het startnummer is, etc. Als laatste worden de loten gebundeld in aantallen van 10, 20, 25… tot 50 loten, afhankelijk van de keuze hoe dik de lotenboekjes moeten worden.

Werkwijze loten drukken

Voor de mooiste lotenboekjes is wel enige voorbereiding nodig. Er moet nagedacht worden over een goede tekst, de kleuren, de opmaak, de plaats van de nummeringen en de perforatie, etc. Gelukkig is alles uit te besteden aan loten-drukken.nl, aan tekst en logo hebben ze genoeg om een mooi lot te maken. Op de website staan een aantal voorbeeld voor loten in zwart of in kleur bedrukt.

Kleine aantallen loten worden een dag na ontvangst betaling al verstuurd, grotere aantallen enkele dagen later, maar altijd binnen een week. Ook spoedopdrachten van kleine aantallen zijn mogelijk, er zijn wel eens lotenboekjes verstuurd op dezelfde dag dat ze besteld werden.