Iedere verandering binnen je organisatie te lijf

Wanneer je een organisatie hebt met een team van medewerkers, kunnen er veel dingen gebeuren in de organisatie. Soms voel je gewoon dat het team beter kan werken dan wat er nu gebeurt. Dit kan soms komen omdat ze het niet naar hun zin hebben op werk of omdat de interne communicatie niet meer goed is. Vaak weet je niet goed wat je dan moet doen in zo’n situatie. Je kunt wel met zijn alle rond de tafel gaan zitten en het uitpraten alleen daar komt soms ook niets uit. Je zult dus iets moeten gaan vinden waardoor je werknemers weer optimaal kunnen samen werken. We gaan het hier onder hebben over: hoe je het best met je werknemers om kunt gaan in lastige situaties.

Organisatieadviesbureau

Als er iets is in je organisatie niet helemaal lekker loopt kan je er voor kiezen om een organisatie adviesbureau in te huren. Dit zijn mensen die gespecialiseerd zijn in het omgaan van zulke situaties. Ze kunnen het team weer helemaal optimaal laten werken, dit doen ze door iets te doen met de werknemers waardoor ze meer begrip krijgen voor elkaar. Ze gaan medewerkers motiveren zodat ze er weer 100% voor gaan.

Medewerkers motiveren

Je kunt je eigen medewerkers ook zelf motiveren zodat ze weer goed gaan werken, dit kan je op verschillende manieren doen. Daarom hebben wij een paar goede punten die je zou kunnen toepassen in je eigen team.

  • Onrealistische doelen: wanneer je hoge doelen inzet zal dit bij de werknemers niet een fijn iets zijn. Al helemaal al halen ze het doel in het eind van de maand niet, ze zijn dan heel erg gedemotiveerd. Ze hebben er dan geen zin meer om zo hard te gaan werken omdat ze dat doel toch niet gaan halen. Zorg daarom dat je geen onrealistische doelen stelt, zorg er juist voor dat de doelen goed te behalen is. Zeker in het begin als je begint met het stellen van de doelen, moeten deze goed te doen zijn. Wanneer het vaak goed gegaan is, zou je dit een beetje kunnen verhogen.
  • Vertrouwen geven: om een goed zelfvertrouwen op te bouwen is het goed als een werknemer dingen zelf doet en leert. Wanneer je werk overlaat aan werknemers zullen deze werknemers het gevoel krijgen dat de baas vertrouwd op ze en zal hun zelfvertrouwen een stuk beter worden.
  • Geef complimentjes: als werknemer wordt een compliment als erg leuk ervaren. Je zegt dat ze het werk goed hebben gedaan en zij zullen dit dan ook leuk vinden. Ze zijn gemotiveerd om dit nog een keer te doen en gaan het werk leuk vinden. Het is dus erg belangrijk om af en toe complimentjes te geven.
  • Successen vieren: als er een doel wordt behaald moet je ook wel de werknemers belonen voor dit succes. Organiseer bijvoorbeeld een feestje of een borrel aan het eind van de maand als het doel behaalt is. Doordat je dit doet zijn de werknemers gemotiveerd om nog een keer zo’n succes te halen.

Hoe het personeel erbij loopt, ligt in je eigen hand. Je kunt je eigen werknemers dus goed motiveren door leuke dingen te doen. Wanneer je dit allemaal lastig en spannend vindt zou het verstandig zijn om een organisatiebureau in te huren.