Hoe pas je knowledge management toe in jouw bedrijf?

Hoe pas je knowledge management toe in jouw bedrijf?

Vrijwel elk bedrijf houdt zich tegenwoordig bezig met het beheersen van kennis. Dit wordt steeds belangrijker, omdat kennis gezien wordt als macht. Het maakt alle processen binnen een bedrijf een stuk gemakkelijker. Van het helpen van hun klanten tot aan hun werknemers. Het beheersen van kennis wordt ook wel knowledge management genoemd. In dit artikel leg ik uit hoe je knowledge management toepast in jouw bedrijf.

Wat houdt knowledge management in?

Knowledge management wordt omschreven als het vastleggen, delen, bijhouden en managen van alle kennis binnen het bedrijf. Zodat de kennis ingezet kan worden om alle processen in een organisatie te verbeteren. Knowledge management helpt bijvoorbeeld bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Het is een erg handige manier om ook jouw bedrijf te innoveren. 

Maak gebruik van knowledge-tools

Om knowledge management toe te passen in jouw bedrijf, zijn er een aantal handige tools die je kan gebruiken. Eén van deze tools is Imanage. Imanage is een programma dat belangrijke documenten en e-mails beheert. Wereldwijd wordt het door miljoenen mensen gebruikt om content en communicatie te beheren in een beveiligde werkruimte. Het is mogelijk om het programma zo in te stellen dat iedereen binnen het bedrijf toegang heeft. 

Imanage is pas één voorbeeld van de vele andere tools die er beschikbaar zijn. Voor elk bedrijf zijn er weer andere tools die helpen om knowledge management toe te passen. Al deze tools hebben als doel om kennis binnen een bedrijf gemakkelijker te delen en om inzichtelijker te maken. 

Wil je graag weten welke knowledge management tools handig zijn voor jouw bedrijf? Dan raad ik het aan om contact op te nemen met IrisECM. Zij houden zich al een langere tijd bezig met knowledge management en beschikken over alle tools om ook jouw kennis gemakkelijker te delen en inzichtelijker te maken.