Hoe kan ik de bedrijfscultuur van een bedrijf beoordelen?

Hoe kan ik de bedrijfscultuur van een bedrijf beoordelen?

Je hebt voor een topfunctie gesolliciteerd en ze willen je graag hebben. Wat je dan alleen nog in overweging moet nemen is of de bedrijfscultuur bij je past. Het is immers de plek waar je een groot deel van je week zult werken. Wij geven je een aantal tips waarop je kunt baseren dat je terecht komt in een bedrijfscultuur waarin je je thuis gaat voelen.

Missie, visie en strategie

Op basis van de missie, visie en strategie kun je al een goede indruk krijgen waar het bedrijf voor staat. Denk je dat de strategie niet past bij jouw waarden? Dan is de kans groot dat het bedrijf niet bij je past.

Een goede werksfeer

Probeer ook eens rond te vragen bij het personeel hoe zij de werksfeer ervaren? Heb je een scheldende werkgever, zodra stress de hoek om komt kijken en kun je daar niet helemaal tegen? Dan is de kans groot dat dit bedrijf niet bij je past. Daarnaast kun je ook vragen hoe de werksfeer verder is. Er is eenmaal een degelijk verschil of de werksfeer formeel of informeel is en hoe je dus omgaat met klanten en je collega’s. Als het gaat om de werksfeer is het voornamelijk afhankelijk van jouw verwachtingen en wensen.

Wat zijn de faciliteiten van je nieuwe werkplek?

Het is belangrijk dat je nieuwe werkplek veilig is. Het is daarom belangrijk om te checken of de faciliteiten van je nieuwe werkplek veilig zijn. Met name in fysieke beroepen is het belangrijk dat de apparatuur en werkplek veilig is om infecties en onnodig zware lichamelijke belasting. Merk je dat de faciliteiten niet helemaal goed zijn? Kijk dan of je dit kunt bespreken met je werkgever. In veel gevallen zal de werkgever blij zijn dat je dit aangeeft en gaat hij hier misschien ook mee aan de slag. Denk je alsnog dat de werkplek niet veilig genoeg is? Kijk dan of ergens anders een baan kunt vinden. De nationale beroepengids heeft nog meer tips om de perfecte baan te vinden, zodat jij je droombaan hebt!