Een eigen bioscoop in huis

Bioscopen van nu hebben het in de meeste gevallen moeilijk, steeds minder mensen gaan naar de bioscoop, terwijl de prijzen in de bioscoop stijgen. Wat is de toekomst van de bioscopen? In dit artikel leg ik je het uit.

Concurrentie  

Veel Nederlanders schaffen eigen kanalen aan, waardoor ze zelf in huis films kunnen kijken. Het is gemakkelijker en mensen kunnen het kijken op het moment, wanneer het hem/haar uitkomt. Netflix is een van die programma’s waarbij de kijker in huis films en series kan kijken. Mensen nemen sneller een account op Netflix, dan dat ze naar een bioscoop gaan. De prijzen van een account kosten net zoveel als een film in de bioscoop, terwijl je dat account per maand betaalt en je veel meer films kunt kijken. Het is veel meer aantrekkelijk dan een bioscoop. Niet alleen Netflix is een hoge koploper, ook Nlziet, Videoland en RTLXL zijn grote spelers. Het voordeel van deze kanalen is dat het goedkoper, gemakkelijker en je aanbod aan films en series vele male groter is dan bij een bioscoop. De toekomst van de bioscopen in Nederland voorspellen ook niet veel goeds. Het zal lastig worden om de bioscopen overeind te houden.

Onderscheiden

Als bioscopen zich toch staande willen houden, zouden ze zich moeten gaan verdiepen in het bedenken van: hoe onderscheid ik mij van alle andere mogelijkheden voor het bekijken van film? Een Bioscoop kan een bedrijfsvideo maken, om de bezoekers meer interesse te geven over het bedrijf, of ze kunnen nieuwe acties inzetten. Het is belangrijk dat ze vernieuwend blijven en de prijzen niet te veel omhooggooien. Op dit moment zijn de prijzen erg duur en daardoor komen er ook minder snel mensen op af. Het moet aantrekkelijker worden voor de bezoekers. Een bioscoop kan ook doormiddel van een breder assortiment inspelen op de behoefte van de bezoekers. Er kan mee reclame worden gemaakt, omdat je nergens op televisies echt reclames ziet over bioscopen. Het wordt niet genoeg gepromoot. Als een bioscoop echt stappen wil gaan zetten naar succes, zal het zich moeten blijven vernieuwen.