Een website: zelf maken of uitbesteden?

Start je met een bedrijf, dan hoort daar over het algemeen ook een website bij. Er kunnen redenen zijn om deze simpel te houden, maar ook om juist flink uit te pakken. Kies je ervoor om zelf een site in elkaar te zetten, of laat je dit door een design bureau doen?

Wat is je doel?

Als je net een bedrijf bent gestart, zijn er een heleboel dingen die je moet regelen. Afhankelijk van het soort bedrijf dat je bent gestart, is het belangrijk dat mensen van je bestaan afweten. Ben je nergens te vinden op internet, dan maak je op zijn minst geen hele betrouwbare indruk. Het is dus zaak om in ieder geval op een of andere manier aanwezig te zijn, en dan het liefst op een manier die goed past bij wat je doet.

In sommige gevallen kan een simpele notatie op een verzamelsite al voldoende zijn, je naam en contactgegeven zijn dan in ieder geval terug te vinden. In veel gevallen geven bedrijven er echter de voorkeur aan om iets meer te doen dan dat, en een eigen website te lanceren. Deze kan heel eenvoudig zijn, met voornamelijk contactgegevens en wellicht een toelichting op de werkzaamheden, maar kan ook een stuk grootser worden aangepakt.

Is jouw website je visitekaartje, en je belangrijkste middel om (potentiële) klanten te informeren over je bedrijf? Dan is het zeker aan te raden hier voldoende aandacht aan te besteden.

Zelf doen of niet?

Een website bouwen, dat kan tegenwoordig iedereen. Er is niet langer enige kennis van coderen noodzakelijk, met een kant-en-klare software kun je binnen een uur een site in elkaar gedraaid hebben. Zo’n site is degelijk, maar ook behoorlijk standaard. Voor genoeg bedrijven geen enkel probleem, zij zijn nu in ieder geval aanwezig op het internet, en dat is voldoende, maar voor anderen niet precies wat ze zoeken.

Is jouw website de belangrijkste manier om naar buiten te treden, dan is het in ieder geval van belang dat de uitstraling en de informatie die op de site te vinden zijn precies aansluiten bij wat je doet. Dit klinkt gemakkelijker dan het is, zeker als je het zelf moet maken. Om die reden nemen veel ondernemers contact op met een digitaal bureau, dat een website in elkaar kan zetten die een bedrijf echt kan lanceren. Die precies duidelijk kan maken waar een bedrijf voor staat, zowel in woord als beeld. Wil je je website professioneel gaan gebruiken, dan is dit vaak de beste keuze.