Een menukaart: handig voor verschillende bedrijven

Wanneer je denkt aan een menukaart dan zal je ongetwijfeld als eerst denken aan een menukaart in een restaurant of eetcafé. Dit is niet zo heel raar, want dit zijn dé plekken waar je het vaakst in contact zal komen met een menukaart. Dit betekent echter niet dat een restaurant of eetcafé de enige plekken zijn waar menukaarten handig zijn. Er bestaan namelijk verschillende varianten op een menukaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wijnkaart, drankenkaart, terraskaart of dessertkaart? Of denk eens aan een complete map met dranken voor bijvoorbeeld een brouwerij of voor de rekening? Al deze voorbeelden zijn variaties op de simpele menukaart en ze zijn allemaal net zo handig en belangrijk.

Menukaarten met verschillende functies


Op menukaarten staan niet slechts verschillende eetgerechten, veel restaurants (of andere bedrijven) hebben ook speciale menukaarten voor verschillende dranken. Wanneer jij bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een wijngaard of gaat genieten van een heerlijke wijnproeverij, zal jij te maken krijgen met een speciale wijnkaart. Op deze kaart staan allerlei wijnen omschreven die jij op deze wijngaard kunt benuttigen. Aangezien wijn gezien wordt als een dranksoort van hoge klasse verdient het wijnkaart van een bijpassende hoge kwaliteit. Kies bij een wijnkaart voor materialen met een hoge kwaliteit zoals prachtig lederwerk met metalen afwerkingen. De juiste materialen creëren een luxe uitstraling—perfect voor luxe wijnsoorten! Vergeet ook vooral niet om de smaak van de duidelijk te omschrijven (niet iedereen is immers een wijnspecialist) en jouw bedrijfslogo op de pagina’s te vermelden.

Eenzelfde aanpak kan gebruikt worden voor andere drankenkaarten, terraskaarten of dessertkaarten. Het is belangrijk om te onthouden dat je een stijl voor de menukaart kiest die past bij het soort kaart en past bij jouw huisstijl. Zorg ervoor dat alles goed op elkaar aansluit en dat iedereen jouw bedrijf of restaurant meteen kan herkennen in de menukaart.

Ben jij geïnteresseerd geworden in een menukaart, brouwerijmap, rekeningmap of hotelmap? Bekijk de website van The Menu Store voor meer informatie. Met ruim 30 jaar ervaring is The Menu Store dé specialist in menupresentaties.