Draadloos printen met Bluetooth

Bonnen printen zonder kabels. Ideaal aangezien het hierdoor mogelijk is om waar dan ook te printen. Tegenwoordig is alles mobiel en draadloos. Heb je een bonprinter bluetooth? Wij helpen je met het installeren.

Software installeren

Allereerst moet je de software installeren. Kijk goed naar de software die jouw computer/tablet ondersteunt. Zo zijn er softwares die alleen geschikt zijn voor Windows 7 of hoger. Tevens is het belangrijk dat je eerst de printer drivers installeert.

Instellen naam bon printer

Als de software geïnstalleerd is, is het noodzaak om de naam van de bon printer in te stellen. De naam van de printer is te zien tussen de haken en deze naam wordt niet herkend. Ga naar start en open Apparaten en printers. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de printer en druk op Eigenschappen van printer. Wijzig vervolgens de naam en klik op toepassen.

Bonprinter koppelen aan de kassa

Vervolgens is het belangrijk om de juiste bon aan de desbetreffende kassa te koppelen. Je kan ook een extra bonprinter aansluiten. Om extra bonprinters aan te sluiten gaat u naar het beheercentrum. Daar volgen alle instructies vanzelf.

Voorkomende problemen

Als de bonprinter eenmaal aangesloten is, kunnen er zich altijd nog problemen voordoen. Zo kan het voor komen dat er wel een bon uit de printer komt maar dat er niets zichtbaar is. Een reden hiervoor kan zijn dat er geen thermisch printpapier in de bonprinter zit. In thermisch papier zit kleurstof verwerkt dat door hitte geactiveerd wordt. Hierdoor zijn er geen cartridges nodig.

Er zijn diverse lampjes op een bonprinter te vinden. Elk lampje heeft zo zijn eigen ERROR. Dit kunt u vinden in de handleiding. Knippert een lampje? Kijk eerst goed waar dit voor staat. Begin niet zomaar aan kabels te trekken.

Als er een bon wordt geprint met “no host connection”, is er geen verbinding tussen de kassaterminal en de bonnenprinter. Als dit probleem zich voordoet is het zaak om de netwerkkabels te checken. Kijk of ze goed zijn aangesloten op de kassaterminal, router/modem en de bonnenprinter. Check hierbij goed of de kassaterminal ingeschakeld is.