De mogelijkheden van virtual reality

Virtual reality, ook wel VR genoemd, is voor steeds meer toepassingen te gebruiken.  Denk bijvoorbeeld aan achtbanen waar je met een VR bril op zit, of aan 360 graden virtual reality live streaming. Hier kun je met een VR bril je favoriete sportwedstrijden bekijken. Dit zijn enkele entertainment oplossingen, maar tegenwoordig zie je dit ook steeds meer in het bedrijfsleven naar voren komen. Hieronder enkele toepassingen van VR in het bedrijfsleven.

Vergaderen in een virtual reality bedrijfsruimte

Het is een bekend probleem, afspraken regelen zonder dat iedereen grote afstanden moet reizen. Vaak wordt dit middels Skype opgelost, maar tegenwoordig is het ook mogelijk op afstand te vergaderen met je VR bril. Naast het vergaderen, kun je ook thuiswerken in een kantooromgeving middels VR. Je zit dan thuis met een bril op te werken, terwijl je het gevoel hebt op kantoor aanwezig te zijn. Een ander bijkomend voordeel is dat je op deze wijze geen last hebt van alle ruis en geluiden die je normaal op kantoor ervaart.

VR in de medische sector

Ook in de medische sector is het een steeds meer gebruikte toepassing. Artsen kunnen worden opgeleid door virtuele operaties mee te maken, en kijkoperaties kunnen perfect worden nagebootst. Verder zie je ook dat bepaalde therapieën kunnen worden uitgevoerd middels virtual reality. Mensen kunnen deze therapieën thuis uitvoeren, waardoor de stap om in therapie te gaan voor een patiënt vaak kleiner is. Momenteel wordt het echt toepassen van VR in de medische zorg voornamelijk gericht op zicht en gehoor. In de toekomst is de verwachting dat dit ook bij andere zintuigen het geval zal zijn.

Alvast kennismaken met VR?

Er zijn verschillende bedrijven die je met virtual reality kunnen helpen. Kijk bij de keuze daarvan of een bedrijf goede recensies heeft, want je ziet ook vaak genoeg dat bedrijven hier niet genoeg kennis van hebben.