De drie fases van een puppycursus

Het opvoeden van een puppy met behulp van een online puppycursus kun je onderverdelen in drie fases. De voorbereiding op de komst van je puppy, wanneer je puppy net in huis is en het eerste half jaar met je puppy. In deze periode van 6 maanden ga je ontzettend veel leren van je puppy en andersom. Dit is ook het moment waarop er een band gaat ontstaan tussen mens en dier, en deze periode is dus heel belangrijk. Met een online puppycursus haal je het maximale uit de opvoeding van je puppy en hier lees je hoe dat in zijn werk gaat.
Hondentraining loont absoluut, je investeert in een vriend voor het leven.

Fase 1: Voorbereiden op de komst van je puppy

Je krijgt een puppy in huis, wat een heerlijk vooruitzicht! Om goed voorbereid te zijn op de komst van je puppy, is het belangrijk om van te voren wat praktische zaken te bekijken die geregeld moeten worden. Met een online puppycursus krijg je toegang tot een aantal handige tips voor een goede voorbereiding en krijg je een handige checklist om alles na te gaan en af te vinken. Omdat de eerste weken in het teken van de opvoeding zullen staan, is het belangrijk om alles van te voren in huis te hebben. Denk hierbij aan een hondenhok, een bench, een kleedje en natuurlijk voeding voor je pup.

Fase 2: Je puppy in huis

Wanneer je pup net in huis is kan de opvoeding eigenlijk direct al beginnen. Je begint bijvoorbeeld met het trainen van de zindelijkheid en het gebruik van de bench. Tijdens de online puppycursus zul je hier dan ook volop informatie over krijgen. Je leert bijvoorbeeld te herkennen wanneer je puppy moet plassen of poepen en hoe je daar op in kunt spelen. De bench is een handige manier om je puppy rustmomenten te geven in een zee van prikkels die zei de eerste weken om zich heen zullen zien.

Fase 3: De eerste 6 maanden met je puppy

Andere zaken die je leert in de eerste zes maanden met je puppy zijn het wandelen aan de riem en het afleren van bijten op handen en spullen in huis. Je puppy is bezig met een ontdekkingsreis door het huis en mag hierin wel gecorrigeerd, maar niet direct afgeremd worden. Deze reis is namelijk erg belangrijk voor een hond, en je moet je puppy dan ook leren om dit op een normale manier te doen, zonder het gebruik van de bek. Tijdens de online puppycursus leer je ook hoelang je met je puppy moet wandelen en hoe je hem netjes aan de riem leert lopen.

Voordelen van een online puppycursus

Een puppy zal voor een hoop veranderingen zorgen, en dat zul je vooral de eerste weken na de komst ontdekken. Met behulp van een online puppycursus kun jij op jouw eigen tempo je hond leren kennen, maar ook andersom. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met een hondenexpert wanneer je ergens tegenaan loopt. Op deze manier haal je het maximale uit de opvoeding van je puppy.