De Balanced Scorecard als aanloop naar Agile werken?

De Balanced Scorecard is een multipurpose management tool dat in 1992 bedacht werd door Robert S. Kaplan en David P. Norton. Deze managementtool wordt gebruikt om op structurele wijze de belangrijkste onderdelen van een bedrijf en haar omgeving te controleren, evalueren en bewaken. (Kaplan, 1992) Op het moment zijn er heel veel verschillende managementtools beschikbaar, Ynno.com biedt een mooi aantal van deze tools aan. Klik hier voor meer informatie.

De 4 perspectieven:

De Balanced Scorecard maakt gebruik van 4 perspectieven die bij elkaar worden gebracht om ervoor te zorgen dat managers op een betere manier doelstellingen kunnen uitzetten en met deze doelstellingen op een betere manier strategische doelstellingen voor langere termijn kunnen bereiken (Kaplan & Norton, 2017).

De 4 perspectieven van de Balanced Scorecard zijn:

  • Het afnemers perspectief
  • Het interne perspectief
  • Het financiële perspectief
  • Het innovatieve perspectief

Elk van de 4 perspectieven vereist voorwerk voordat dit systeem ingevoerd kan worden. Voor het afnemers perspectief is het van belang dat er helder is wat er precies voor toegevoegde waarde is voor de klant en op welke manier dit verwezenlijkt wordt. Voor het interne perspectief is van belang dat in kaart gebracht wordt waar het bedrijf rendement verliest, hier kan gedacht worden aan verspilling in het primaire bedrijfsproces maar ook aan mogelijkheden om het primaire proces efficiënter te laten verlopen. In het financiële perspectief is het belangrijkste om uiteen te zetten hoe de marge gerealiseerd moet worden. Als laatste is er het innovatieve perspectief, deze factoren verschillen het meest, van het trainen van personeel en het ontwikkelen van competenties tot het ontvankelijk maken van processen voor procesverbeteringssystemen als Agile werken.

Voor wie is het nuttig?

De Balanced Scorecard is nuttig en bruikbaar voor alle lagen van management, in bijna alle branches, wereldwijd (“What is the Balanced Scorecard?”, z.d.). De reden hiervoor is dat het naast het aanscherpen van missie, visie en doelstellingen, het ook dient als verklaring van de maatregelen die getroffen moeten worden om deze doelen te bereiken. In andere woorden kan deze tool er dus voor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan.