Cursus Engels: je opstap naar het beheersen van een wereldtaal

Engels wordt gezien als dé wereldtaal en meer dan een derde van de mensen in de wereld spreekt dan ook Engels. Het kan om zowel persoonlijke als zakelijker redenen slim zijn om deze taal goed onder de knie te hebben. Natuurlijk kun je het jezelf aanleren door naar Engelse films en series te kijken. Maar een goede beheersing van deze taal wordt ook bereikt door een cursus Engels. Deze cursus Engels is geschikt voor bedrijven en medewerkers die een betere beheersing van de Engelse taal willen. De cursus is altijd op het niveau dat je aankan: op deze manier leer je de Engelse taal op je eigen tempo.

Deze verschillende cursussen kun je volgen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je de Engelse taal onder de knie wilt krijgen. Wellicht is je Engelse woordenschat minder uitgebreid en vind je het prettig deze vocabulaire wat meer uit te breiden, bijvoorbeeld omdat je naar het buitenland gaat en jezelf goed wilt kunnen redden. Maar er zijn ook tal van andere redenen om te kiezen voor een cursus Engels en je kunt dan ook kiezen uit verschillende soorten cursussen, waaronder:

  • Engels voor gevorderden (beter communiceren in het Engels)
  • Zakelijk Engels (wanneer Engels de voertaal binnen je bedrijf is)
  • Presenteren in het Engels (voor zakelijke doeleinden)
  • Juridisch Engels (voor juridische banen bij internationaal georiënteerde bedrijven)
  • Financieel Engels (basiskennis ontwikkelen in de financiële context)
  • Spoedcursus Engels (in korte tijd Engels leren)

Bepaal eerst je niveau en plan dan een cursus in

Hoewel veel mensen zeggen de Engelse taal goed te beheersen, is het lastig om een specifiek niveau aan te duiden. Je kunt daarvoor een taalniveau in diverse domeinen verdelen. Bij de cursus Engels wordt eerst een test uitgevoerd waarin je erachter komt wat jouw niveau is van de Engelse taal. Op basis daarvan weet je wat jouw niveau is en waar je nog hulp in kunt gebruiken. 

 

Een cursus Engels is ideaal wanneer je jouw kennis van deze taal nog verder uit wilt breiden. Je gaat op professionele wijze aan de slag en hierdoor verbeter je jouw Engels aanzienlijk. Je bepaalt zelf welke cursus je wilt gaan doen. Wel zijn bepaalde cursussen, zoals de cursus Juridisch Engels en Financieel Engels voor vergevorderden. Engelse cursussen als zakelijk