Computerreparatie in Spijkenisse gezocht? Hier kunt u op letten.

Net als de meeste mensen, vindt u uw computer of laptop waarschijnlijk heel belangrijk. We doen nu eenmaal van alles op die dingen en een groot deel van ons leven, zowel privé als zakelijk, hangt ervan af.

Als er dan plotseling een probleem of defect aan ontstaat, dan is de kans groot dat dit voor u al snel heel lastig wordt. Uw belangrijke bestanden, email, en foto’s, ze staan er allemaal op. Misschien heeft u wel een deadline, wilde u uw belastingen regelen of vliegtickets boeken. Kortom, computerproblemen zijn vaak behoorlijk irritant.

 

Wat kunt u dan het beste doen? Een gespecialiseerd computer reparatie bedrijf kan de oplossing bieden. Deze bedrijven specialiseren zich in reparaties en het oplossen van computerproblemen. Vaak doen ze verschillende dingen, bijvoorbeeld netwerkproblemen oplossen, helpdesk of computerhulp op locatie.

 

Het voordeel boven een computerwinkel, is dat deze bedrijven zich voornamelijk met reparaties bezig houden. Ze hebben daarom meer mogelijkheden en zijn minder geneigd om uw computer als verloren te beschouwen.

 

Wat is nu een goed bedrijf in de buurt van Spijkenisse? Als u gaat zoeken kunt u letten op een aantal dingen.

Van tevoren diagnose

Het is erg nuttig om te kijken of een bedrijf een diagnose doet voordat ze gaan repareren. Bij computerproblemen is de oorzaak namelijk niet altijd gelijk te achterhalen en moet er eerst onderzoek gedaan worden. Pas daarna weet de monteur precies wat het probleem is en ook wat een eventuele oplossing zou moeten gaan kosten.

 

Bij een diagnose vooraf, wordt er na de diagnose met u gecommuniceerd wat het probleem is en wat de kosten zijn. U kunt dan beslissen of u de reparatie wilt laten uitvoeren of niet. Bij sommige bedrijven is dit geheel gratis, andere rekenen onderzoekskosten. Het voordeel hiervan is dat u nooit teveel uitgeeft aan een computer die dat eigenlijk niet meer waard is. Computer reparaties kunnen namelijk behoorlijk prijzig zijn.

 

Keurmerk

Het bekendste keurmerk waar u op kunt letten is het ICTWaarborg certificaat. Aangesloten bedrijven moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Ook biedt ICTWaarborg bemiddeling bij conflicten en bepaalde garanties. Het ICTWaarborg certificaat is te herkennen aan het blauwe driehoekige logo dat aangesloten bedrijven op hun website hebben.

Recensies

Als u wilt weten wat andere klanten van het bedrijf vonden, dan kunnen recensies een uitkomst zijn. Let erop dat er wel voldoende recensies zijn, anders is de kans groot dat u geen goed beeld van het bedrijf krijgt. Ook is het belangrijk om op te letten dat de bron van de recensies onpartijdig is. Recensies op de site van het bedrijf zelf geven bijvoorbeeld een minder goed beeld omdat ze vaak al voorgeselecteerd zijn.

 

Ook is het handig om ze echt te lezen en niet alleen maar te kijken wat de totaalscore is. Let er verder op dat ook goede bedrijven weleens een slechte recensie scoren, alleen maar lovende recensies kan ook een teken zijn dat er iets niet klopt.

Goede communicatie

Communicatie is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u op zoek gaat naar een monteur, maar toch is dit een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Computers zijn belangrijke apparaten, en er treden nog weleens complicaties op. Op die momenten is het belangrijk dat het bedrijf goed met de klanten kan communiceren.

 

Ook kan de communicatie u veel over het bedrijf vertellen. Problemen met de communicatie duiden meestal op problemen in de organisatie zelf. Als u binnenkomt en u krijgt geen prettig gevoel bij de medewerkers, dan is dit vaak een teken dat er ergens een probleem is.

 

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Spijkenisse

PC Refresh

Dit bedrijf voor computerreparatie zit in Rotterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis.

 

Computers Today

Dit bedrijf zit in Spijkenisse. Naast reparaties doen ze ook aan netwerkbeheer, data backup en computerhulp. Ook komen ze op locaties. Ze repareren ook telefoons en verkopen hard- en software en randapparatuur. Ze hebben goede recensies en zijn tot acht uur open.

 

I & P computerservice

Dit bedrijf zit in Spijkenisse en doet reparaties en data herstel. Ook doen ze aan onderhoud en komen ze op locatie. Ze repareren ook tablets. Ze hebben goede recensies en het ICTWaarborg certificaat en zijn Microsoft registered partner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *