Behandelmethoden voor blokhutten

Iedere eigenaar wilt het uiterlijk van een blokhut nog vele jaren behouden. Het is tenslotte veel leuker om een ​​blokhut te hebben die er verzorgd uitziet, in plaats van er een te bezitten die na verloop van tijd vervuild is. Om ervoor te zorgen dat uw blokhut zijn uiterlijk behoudt, wordt het aangeraden om deze te behandelen met een geschikte verfbehandeling voordat deze wordt geassembleerd. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat de behandeling niet alleen op de muren, maar ook op de ramen en deuren moet worden toegepast. Om uw blokhut te beschermen tegen schade door weersinvloeden, hebben we de beschikbare verwerkingsopties voor blokhutten in dit artikel samengevat, blijf dit artikel lezen voor meer informatie!

Behandelingen voor muren

Er zijn twee belangrijke fabrieksbehandelingsopties beschikbaar voor het behandelen van de buitenkant van een blokhut: de sproei-impregnatie en keteldruk-impregnatie. Als u voor een sproei-impregnatie kiest, zorgt deze ervoor dat alle delen van uw blokhut worden behandeld, zelfs de delen die na de installatie niet kunnen worden bereikt. Daarnaast beschermt deze behandeling uw blokhut vanaf het begin ook tegen schimmels en rot. Het enige dat u moet onthouden, is dat u uw blokhut binnen een jaar na installatie moet schilderen om het goed te beschermen tegen zon, wind en regen.

Een andere optie voor het behandelen van de wanden van een blokhut is keteldruk-impregnatie, wat een proces is waarbij de impregneervloeistof onder hoge druk in het hout wordt gedwongen. Het beste deel ervan is dat dit proces in de fabriek wordt uitgevoerd en dat aanvullende behandeling, zoals verven of kleuren, niet nodig is. Na verloop van tijd zal het met druk behandelde hout echter grijs worden, dit is geen probleem als u de kleur mooi vindt, maar als u de kleur niet mooi vindt, is het mogelijk om het hout in een andere kleur te beitsen.

Naast deze twee opties kunt u uw blokhut zelf ook behandelen door deze te beitsen of te verven met de juiste verfbehandeling. Ongeacht de optie die u kiest, is het echter ten zeerste aan te bevelen om de blokhut voor de montage te behandelen, zodat u vanaf dag één volledig beschermd bent.

Behandelingen voor ramen en deuren

Net als bij de behandelingsopties voor wanden zijn er twee fabrieksbehandelingsopties die u ook voor de ramen en deuren kunt kiezen: sproei-impregnatie en beitsen. Als het gaat om het spuiten van de ramen en deuren, is alles min of meer hetzelfde als bij het spuiten van de wanden. Schilderen in de fabriek betekent dat u niet zelf de ramen en deuren hoeft te beschilderen nadat ze zijn behandeld met een spray. Het is ook belangrijk om te onthouden dat, als u de verfbehandeling voor uw ramen kiest, deze ook met een spuitbehandeling wordt behandeld voordat de verf wordt aangebracht, daarom omvat deze optie alle noodzakelijke behandelingen voor uw ramen en deuren.

We hopen dat dit artikel u inzicht heeft gegeven in het beschermen van uw blokhut. Als u er klaar voor bent om uw eigen blokhut te kiezen, kijk dan eens naar het assortiment op: https://www.lugarde.nl/